Omdat wij het waren

Zo zaten wij daar, op de rand van het bed. De breedte van een hand tussen ons. Ik wist niet dat een hand zo groot kon zijn. Ik keek naar onze voeten, dichtbij elkaar. Zijn voeten waren groot en mooi. Alles aan hem was mooi; hij was een hele wereld.

Mijn teennagels waren roodgelakt. De zijne waren niet gelakt. Gelukkig.
Voorzichtig schoof ik mijn voet een centimeter opzij. Voor het eerst vond ik misselijk zijn fijn. Het paste erbij. Misselijk van liefde, dat vond ik best poëtisch.
Het was donker in mijn kamer. Ik zag hem alleen door het licht van de maan, die een halfje was aan de hemel. En door het licht van de straatlantaarn voor ons huis. Ik schoof mijn voet nog een stukje op, en genoot ervan dat hij naar mij keek. Het duurde nog een paar lange seconden voor ik de zijkant van zijn voetzool tegen de mijne voelde.
Helemaal niets meer, zoveel zat er tussen ons. Maar niets was ook groot, zeker omdat het over voeten ging.
Het gordijn werd bol door de wind. Het was nog steeds even donker, maar al lichter. Ik keek ook naar hem. Naar zijn blote bovenlijf, zijn zwarte boxershort en zijn hoofd vol dromen. Mijn tenen kropen omhoog, tot mijn voet op de zijne stond. Hij streelde over mijn hand. Ik kuste zijn schouder, alsof we het zo hadden afgesproken.
Hij pakte mij vast. Zijn vingertoppen raakten mijn lippen aan. Mijn bovenlip, mijn onderlip, hij stopte een vinger in mijn mond en ik zoog eraan. Ook dat hadden we zo afgesproken.
Hij schoof een van mijn beha bandjes naar beneden. Het hing over mijn schouder als versiering. Hij trok mijn kin naar zich toe, ik legde mijn hand op zijn wang.
Het was alles. Het was alles wat het had kunnen zijn. Het kon alleen maar omdat wij het waren. Omdat hij het was. Omdat ik het was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s